Automatski pretvarač napona  “Classic UPS”

Ovaj pretvarač napona je poboljšana varijanta dosadašnjeg pretvarača napona 12/220V, u smislu brzog prelaska na baterijski pogon.

Ovaj “brzi prelaz” je bitan u slučaju kada pretvarač služi za pogon računara, registar kase i sl. To znači da ova varijanta pretvarača je UPS  Pretvarač  “Classic UPS”   bitno se ne razlikuje od standardnih UPS uređaja koji možete kupiti u većini prodavnica računarske opreme,  ovaj pretvarač služi za neprekidan rad Vašeg računarsog sistema ili drugog potrošača (sve do pražnjenja akumulatora). Svi standardni UPS uređaji služe za pogon uređaja  (računara) kratko vrijeme (10 do 15 minuta) kako bi ste imali vremena pravilno ugasiti računar.

Naš pretvarač “Classic UPS” može raditi u kontinuitetu sve do pražnjenja akumulatora. Koriste ga trgovačke radnje u mjestima gdje su prekidi napajanja česti i traju i po nekoliko sati. Isto tako se može koristiti za pogon drugih potrošača kojima je bitan pouzdan i neprekidan rad kao što su: registar kase,  Ovaj tip pretvarača se proizvodi u nešto većem dijapazonu snage (300 do 500W) jer većinom pogoni vise uređaja istovremeno, npr. štampači, dodatna rasvjeta i sl.

 Classic UPS uputstvo za upotrebu   OVDJE